De intentie van Het stille licht Startplaats de Cellebroederskapel 

Vanaf Kerstavond 2020 tot ……..

Inmiddels is het boek Stilte in de Stad uitgebracht met alleen maar positieve reacties.

Nu is dit boek voor mij een volgende inspiratie geweest waarna er een gesprek plaatsvond met de voorzitter van De Maestrichtsche D.D. Stadsschutterij en al pratend is het initiatief geboren, waar iedereen voor uitgenodigd wordt om aan deel te nemen.
Niet alleen het boek is de grondlegger van het initiatief, maar ook door mijn werk als gastheer in de Cellebroederskapel en De Maestrichtsche D.D. Stadsschutterij heeft een enorme maatschappelijke functie binnen de stad Maastricht, en gezien hun dienstdoende karakter in en rond Maastricht, geven deze mensen een perfecte aan/invulling aan dit initiatief.
In het afgelopen jaar kregen wij allen te maken met Covid-19; een pandemie die vele zieken en helaas veel overlijdens en triestheid met zich meebrengt. Maar ook hoop en fijne warme gebeurtenissen.
Iedereen heeft hierdoor een eigen beleving die men niet kan of wil delen of overbrengen maar er wel bij stilstaan.
Daarom gaat het initiatief genaamd HET STILLE LICHT van start.
Stille slaat op eenzaamheid en werkelijke stilte; licht slaat op hoop en vooruitzicht op beter.
Het stille licht is een individuele korte wandeling van de Cellebroederskapel aan de Brusselsestraat naar de Onze Lieve Vrouw “Sterre der Zee” Basiliek bewapend met een brandende olielamp waaraan bij Maria een kaars gekocht wordt en deze wordt aangestoken aan het brandende licht dat men bij zich draagt. Deze lamp is een historische olielamp afkomstig uit de Nederlandse nooduitrusting van een veldlazaret in 1967 en is dus extra een passend licht.
Deze brandende lantaarn staat symbool voor iedereen die overleden is aan corona, of mensen die tijdens deze tijd overleden zijn en waarvan helaas in stilte afscheid van is genomen, maar ook de horecaondernemer, de muzikant of mensen in eenzaamheid die het zwaar hebben, te gedenken met je eigen overweging.
De monniken van de Cellebroederskapel waren al vanaf 1512 belast met de zorg van een andere pandemie namelijk de pest en gingen vanuit hun klooster aan de Cellebroederstraat de binnenstad in om zieke mensen te verplegen en bij overlijden te begraven.
Zo krijgt men de geest van de Cellebroeder en de innige intentie en herdenking weer levend.
Er is een gastenboek aangeschaft waar iedere deelnemer aan de wandeling naar de Basiliek zijn boodschap in kan schrijven en zo ontstaat er een mooi document met ieders eigen intentie.

Om deel te nemen kunt u een, of als u het fijn vindt, meerdere momenten aangeven wanneer u zou willen lopen in de onderstaande agenda.
In principe is het de bedoeling (tot er weer versoepeling komen en meer mag) om elke dag om 17.30 uur te vertrekken bij de Cellebroederskapel.
Mocht u meer informatie wensen, kunt u klikken op onderstaande button.

– KOOP HIER HET BOEK –

De nieuwe titel is:

Wat gebeurde er in Maastricht tijdens het COVID-19 virus

De impact van de Coronacrisis is enorm. Zoveel gedupeerden, op welke manier dan ook. Tussen alle triestheid en ellende door klonken gelukkig af en toe sprankjes positiviteit en hoop. En dat inspireerde de Maastrichtse ondernemer en uitbater van de Cellebroederskapel John Eijssen om een boek te gaan maken.